(p)arty

TOP 3, MOOISTE PLEKJES IN LLORET DE MAR

Nog een aantal weken te gaan en dan barst het vakantiegeweld weer los, jeeejjj!!!. Bij mij brengt dat herinneringen terug aan zweterige busreizen, gratis drank in overvloed (één van de voordelen van het vrouw-zijn), ranzige appartementen en, laten we eerlijk zijn, sfeerloze kustplaatsen. Nu, halverwege mijn bloeiende twenties, heb ik deze stapvakanties verruild voor citytripjes en, als mijn portemonnee het toelaat, verre reizen (hoewel, in het laatste geval wordt mijn smetvrees-gevoelige ik ook op de proef gesteld). Toch wil ik in het kader van overal-kan-het-mooi-zijn de culturele ‘hoogstandjes’ van diverse sfeerloze stapbestemmingen eens onder de loep nemen, want uitkateren bij een mooi kasteel is toch leuker dan een stinkende kamer. En, BONUS, je kunt ook nog een aantal thuisfront-proof foto’s schieten.

Vandaag duiken we, met een vleugje sarcasme, in het bruisende cultuurleven van… Lloret de Mar!

En voor mijn oudere lezers: misschien geven deze (p)arty-tips (vergeef me de slechte woordgrap) je nog verrassende inspiratie voor de zomervakantie.

1. De kerk van Sant Romà

Geloof het of niet, maar midden in het zonovergoten Lloret staat dit ontzettend leuke kerkje van Sant Romà. De kerk werd in 1522 gebouwd, om de Lloretenaars (kun je dat zo zeggen?) te beschermen tegen bloeddorstige piraten die destijds over de middellandse zee heersten. Zo werd de klokkentoren uitgerust met schietgaten en was de ingang een ophaaldeur. Sant Romà is gebouwd in de Catalaans gotische stijl en is met zijn vrolijke kleurtjes en kleine torentjes de ideale plek om je zonden van de vorige avond te overdenken.

Kerk van Sant Romà, 1522, Lloret de Mar. Foto: Tripadvisor.

Kerk van Sant Romà, 1522, Lloret de Mar. Foto: Tripadvisor.

2. Het kasteel van Sant Joan

Ben je meer van de middeleeuwse (a.k.a. Game of Thrones) tafereeltjes , bezoek dan het 11de-eeuwse kasteel van Sant Joan. Vanuit deze vesting werd de stad verdedigd tegen aanvallen vanaf zee (die piraten toch…). Helaas bleek het kasteel in 1805 niet bestand tegen Engelse bommen en zie je tegenwoordig een vooral negentiende-eeuwse reconstructie. Maar, hierdoor wordt het uitzicht niet minder mooi en het is dus prima uitkateren hier!

Kasteel van Sant Joan, Lloret de Mar. Foto: Thinkstock via travelchannel.com.

Kasteel van Sant Joan, Lloret de Mar. Foto: Thinkstock via travelchannel.com.

3. De tuinen van Santa Clotilde

Zit je in Spanje, maar was je toch liever naar Italië gegaan? Denk dan ten eerste beter na voordat je een ticket boekt, en haast je vervolgens naar de tuinen van Santa Clotilde. De negentiende-eeuwse tuinen zijn ontwerpen volgens het ideaal van de Italiaanse Renaissance en liggen prachtig op de kliffen. Naast planten en beelden van zeemeerminnen heb je een prachtig uitzicht over de zee, daar is bij het ontwerp van de tuin namelijk rekening mee gehouden. Een ideale plek om je romantisch terug te trekken met je vakantieliefde, want er zijn voldoende beschutte plekjes te vinden.

Nicolau Rubió i Tuduri, Tuinen van Santa Clotilde. Foto: lloretcb.org.

Nicolau Rubió i Tuduri, Tuinen van Santa Clotilde. Foto: lloretcb.org.

Lloret zelf mag op het eerste (en tweede, en derde…) oog misschien lelijk lijken, maar als je goed zoekt vind je toch verrassend mooie plekjes. Of je nu je zonden van de vorige nacht wilt overdenken, uitkateren met een mooi uitzicht, of romantisch wilt wandelen met je vakantieliefde, in Lloret kun je het allemaal!

Ach, en als deze plekjes je niet bekoren, dan neem je toch gewoon de trein naar Barcalona?! 😉

De volgende keer bespreek ik the place to be van Griekenland. Nee, niet Athene of Santorini, maar… Chersonissos! Stay tuned!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s